Galerija 
naprej 1 / 9

Zgodba o srebrniku

V podjetju Elementum- AG d.o.o. smo se odločili izdelati Prvi slovenski naložbeni srebrnik s čistino 999/1000 in maso 31, 1035 g (1 unča) z namenom, da bi slovenski in širši javnosti ponudili slovenski produkt s slovenskimi motivi, izdelan na slovenskem ozemlju. S srebrnikom želimo tudi povečati splošno zavedanje o ohranitvi realne kupne moči s pomočjo plemenitih kovin.

Z nakupom srebrnika si zagotovite in podarite:
  • zaščito in optimizacijo premoženja
  • numizmatično vrednost
  • darilo

KAKO JE POTEKALA IZDELAVA SREBRNIKA

Najprej sta se naredili reliefna in ploskovna matrika obeh strani srebrnika, v razmerju relane velikosti srebrnika 5:1. Matrika vsebuje vse podrobnosti slike, ki jih najdemo na samem srebrniku. Matrika je tako izris slike, ki se jo nato glede na fizično izdelavo vnese v računalniški program, ki upravlja stroj za "tiskanje" srebrnikov. Pritisk stroja na prazne rondele (okrogle srebrne ploščice, kot polizdelek srebrnika) je 300 ton. Za boljšo predstavo si oglejte galerijo slik na desni strani.

VIZIJA

Povečati prepoznavnost slovenskega naložbenega srebrnika, ki bi bila primerljiva z najbolj prepoznavnimi naložbenimi srebrniki v Evropi in svetu. 

POSLANSTVO

Vsako leto narediti nov naložbeni srebrnik z novim motivom na hrbtni strani, ki bo predstavljal različne vidike slovenske kulture.