Galerija 
naprej 1 / 2
DARILASREBRNIKSrebrnik v manjši orehovi šatulji

Srebrnik v manjši orehovi šatulji

Koda: 2
Cena: 56 €

Povzetek: Srebrnik:
Čistina 999/1000
Masa: 31, 1035 (1 oz.)
Priložen je tudi certifikat.
Garancija za kakovost in realno vrednost naložbe.

Šatulje so iz 70- 100 let starih dreves iz oreha. Les je trd, žilav in trajen, njegova barva pa je lahko svetla ali temno rjava, ponekod tudi siva.

ZA PODJETJA:
Na šatulje je možno natisniti tudi logotip podjetja. Za povpraševanje se obrnite na info@elementum.si.

Opis:
Mističen, veličasten in estetski videz sovpada s srebrnikom, ki je embaliran v enem najbolj cenjenih evropskih dreves, orehom. Embalaža, ki je zaradi značilne strukture debla drevesa vsaka po sebi unikatna, je narejena iz 70- 100 let starih dreves, čeprav je njihova življenjska doba tudi do 300 let. Les je trd, žilav in trajen, njegova barva pa je lahko svetla ali temno rjava, ponekod tudi siva.  

Že stari Grki so ga imenovali božje kroglice, sloves spolnega dražila pa se ga drži še danes. Je drevo, katerih sadovi so nepogrešljivi v kulinariki, njegove korenine pa so za razliko od drugih dreves najbolj cenjen del za izdelavo visoko cenovnega pohištva. Raste na rastiščih izpod 800 m nadmorske višine, na vseh majhnih in velikih kmetijah, v bližini hiš in gnojišč. Čeprav imamo za mogočno drevo idelane pogoje v Sloveniji, nam iz leta v leto izginjajo. Že Kelti in Rimljani, ki so drevesu posvetili vso pozornost v času cvetenja (21.- 30. aprila) ter počitku (24. oktobra- 11. Novembra) s praznovanji ter specialitetami kot so pečene gosi z nadevanimi orehi, so spoštovali drevo in poskrbeli za vedno nove nasade.

Oreh je tudi tista vrsta dreves, ki bo moral v evropski pohištveni industriji nadomestiti nekatere tropske drevesne rastline, ko bo njihov uvoz upadel zaradi prevelike izkoriščenosti. V umetnostnem mizarstvu bo orehovina še vedno nenadomestljiva, podobno tudi pri izdelavi dragocenega orožja, ki ima prestižni značaj (dragocene puške so imele in vedno bodo imele kopita iz orehovine).
Navadni oreh, ki je med drevesi plemenitaš, sooblikuje naše podeželje in če ne bomo previdni ga bo morda samo še v muzejih in arboretumih.  
 


Specifikacije:
dimezije šatulje so 7 cm x 7 cm x 3 cm

naroči »